Ugrás a tartalomra

Koronavírus-járvány Szerbiában - újabb három halott

2020-04-02
19:48
2020-04-03
09:36
Forrás
Pannon RTV
A legutóbbi, ma 15 órai adatok szerint 1171 beteget tartanak nyilván Szerbiában. Ebből 783-mat ápolnak kórházban. A válságstábok ülése után újabb szigorításokat jelentett be a szerb elnök.

19:30 - Kijárási tilalmat vezetnek be Szerbiában szombaton 13 órától egészen hétfő reggel 5 óráig. Vannak kivételek. A kormány mai ülésén elfogadta azt is, hogy ma estétől zárt helyen legfeljebb két személy tartózkodhat. A rendkívüli intézkedéseket Aleksandar Vučić jelentette be ma esti sajtótájékoztatóján. A részletekről itt olvashatnak.

17:53 - Kész a koronavírusos betegek fogadására az Újvidéki Vásár csarnoka.

17:36 - Segítség jön majd Oroszországból - ezt ígérte az orosz elnök a szerb államfőnek. Aleksandar Vučić a francia államfővel is egyeztetett.

17:27 - Védőmaszkok és kínai szakemberek érkeztek Szerbiába. Szájmaszkokat gyártó gépeket is beszereztek. Erről még: itt.

-16:49 - Újabb helyszínt rendeztek be Belgrádban az enyhe tüneteket produkáló koronavírus-fertőzötteknek. Az Aleksandar Nikolić sportcsarnok is fogad majd betegeket. Bővebben: itt.

- 15:00 - Újabb 111 igazolt koronavírus-fertőzött van Szerbiában - a ma 15 órakor közölt adatok szerint, így összesen már 1171 embernek pozitív a koronavírus-tesztje az országban. Jelenleg 783 beteget kezelnek kórházakban, 81-en vannak lélegeztetőgépen. Egy nap alatt hárman haltak meg a koronavírus szövődményeiben, két férfi és egy nő. Átlagéletkoruk 58,7 év, mindhárman más betegségekben is szenvedtek. Az elhunytak száma Szerbiában már 31. További részletek itt.

- A Vajdasági Klinikai Központban 80 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Két nap alatt 26-tal nőtt a páciensek száma az intézményben.

Visszavonják a koronavírussal kapcsolatos információk kizárólagos közlésére vonatkozó döntést – mondta a szerb miniszterelnök a Szerbiai RTV reggeli műsorában. Ana Brnabić hozzátette, Aleksandar Vučić elnök javaslatára vonják vissza azt a rendeletet, amellyel előírták, hogy a koronavírusról csak a válságstáb és azok a személyek adhatnak tájékoztatást, akiket a stáb megbízott. Hangsúlyozta, azért teszik ezt, mert nem szeretnék, ha árnyék vetődne a munkájukra.

Öt személy ellen indítottak eljárást a kijárási tilalom megszegése miatt Szabadkán. A Szabadkai Szabálysértési Bíróság április 1-jén indított eljárást ezen személyek ellen, mert megszegték a koronavírusjárvány megfékezése érdekében meghozott kijárási tilalomra vonatkozó rendeletet.

A záróvizsgákra tantermekben kerül sor, a koronavírus-járvány után - nyilatkozta a Magyar Szónak adott interjújában Vicsek Annamária. A részletekről bővebben itt olvashat.

- Covid-19 rendelők nyílnak Szerbia-szerte. Ezekben jelentkezhetnek ezentúl mindazok, akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon. A vizsgálatra nem kell időpontot kérni, a rendelők 7.00-től 22.00 óráig fogadják a pácienseket. A részletekért kattintson ide.

- Ma 18 órától ülésezik mindkét szerbiai válságstáb a koronavírus terjedésének megfékezésével kapcsolatban. Ezt követően Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök sajtótájékoztatón számol be az elhangzottakról.

- A szerb kormány újabb intézkedésekről döntött ma a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.  Szerdától tilos minden olyan munka, amelyben közeli fizikai kontaktusba kerülnek az emberek egymással.

- Online is tesztelhetik, hogy koronavírus-gyanúsak-e. Ezt egy űrlap kitöltésével tehetik meg. Erről részletesebben ide kattintva olvashatnak.

A covid19.rs oldalon megjelent legutóbbi, tegnap délutáni jelentések alapján további 5 áldozatot követelt a vírus, összesen 28-at. Egy nap alatt 160-nal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában, összesen 1060 beteget tartanak nyilván. Jelentősen nőtt az elvégzett tesztek száma is: 810 személytől vettek mintát, ebből 160 lett pozitív, 650 pedig negatív.

Kedd és szerda 15 óra között újabb 5 férfi veszítette el a küzdelmet a koronavírus ellen. Átlagéletkoruk 61,2 év és mindannyian krónikus betegségben szenvedtek. Eddig 21 férfi és 7 nő életét követelte a betegség Szerbiában. A legutóbbi áldozatokkal együtt az országban a halálozási arány 2,64 százalék.

koronavírus
Szerbia

Most

Népszerű