Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Koronavírus-járvány: Továbbra is enyhébbek a klinikai képek Szerbiában

2022.07.13
15:30
2022.07.13
17:12
Forrás
Szerbiai RTV
Jelenleg a kontinensen és Szerbiában is a leggyakoribb kimutatott koronavírus-variáns még mindig az omikron - erről beszélt a szerb közmédia reggeli műsorában dr. Branislav Tiodorović.

A járványügyi szakértő szerint úgy tűnik, továbbra is enyhébb klinikai képekre lehet számítani. Hozzátette, jelenleg ritkán fordul elő súlyosabb megbetegedés és sokan nem is teszteltetik magukat, mivel nincsenek panaszaik. Tiodorović szerint a krónikus betegségben szenvedők és az oltatlanok vannak veszélyben. Arról is beszélt, hogy a mutációk ellenére a oltások védelmet biztosítanak a komolyabb megbetegedések ellen, de sok függ a szervezet általános egészségi állapotától is. Annak ellenére, hogy az új variánsok nem okoznak olyan súlyos megbetegedést, mint a delta variáns, ajánlott a maszkhasználat zárt térben és a védőoltás harmadik, illetve negyedik dózisának felvétele.

Ma is 2000 felett van a napi koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában. Kicsivel több mint 10 ezer elvégzett tesztből ezúttal 2069 lett pozitív - a fertőzés szövődményeibe újabb 3 személy halt bele. Folyamatosan emelkedik a kórházi ápolásra szorulók száma is: 190 beteget kezelnek egészségügyi intézményben, 9-en lélegeztetőgépre vannak kapcsolva. A szakemberek szerint az elkövetkező időszakban folyamatos esetszám-növekedésre kell készülni.

koronavírus
járvány
omikron

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű