Ugrás a tartalomra
Tanjug/Xiong Qi/Xinhua via AP

Koronavírus - Német az első Európában megfertőződött beteg

2020-01-28
21:34
Forrás
Euronews.com
Nem járt Kínában, így nem ott, hanem helyben, Németországban, a bajor tartományban fertőződött meg az a 33 éves német férfi, akinek a koronavírus okozta a megbetegedését.

Az ő esete az első, emberről emberre történt megfertőződés Európában. Egy kínai kolléganője fertőzhette meg egy céges továbbképzésen. A nő nem sokkal korábban látogatta meg szüleit a járvány gócpontja, Vuhan térségében.

A bajor egészségügyi miniszter, Melanie Huml elmondta, "a beteg stabil állapotban van, láztalan. Izoláltan, orvosi felügyelet mellett ápolják a müncheni Schwabing klinikán. A lehető leggyorsabban göngyölítik fel kapcsolati hálóját, tesztelik azokat a személyeket, akikkel kapcsolatba került. Elsősorban családi környezetét, baráti társaságát."

koronavírus
Németország
fertőzés

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.