Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Koronavírus Szerbia - Kevesebb új fertőzött, mint tegnap

2020-03-30
19:50
2020-03-31
07:52
Forrás
Pannon RTV
A legutóbbi adatok szerint 785 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal Szerbiában. Megérkeztek az első betegek a belgrádi vásárcsarnokban kialakított kórházba. Cikkünk folyamatosan frissül!

17:00 - Ingyenes fertőtlenítőszert kapnak a temeriniek is. Háztartásonként öt liter jár.

15:00 - Tegnaphoz képest kevesebb új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szerbiában. A bizonyítottan új koronavírusos fertőzöttek száma ugyanakkor a tegnapi 741-ről 785-re emelkedett.

14:30 - A tervek szerint mostantól heti rendszerességgel osztják a fertőtlenítőszert Óbecsén.

12:30 - A koronavírus-járvány vajdasági helyzetét ismertette ma Igor Mirović Újvidéken. A tartományi kormány elnöke elmondta, hogy a Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint 147 koronavírussal fertőzött beteg van Vajdaságban.

11:20 - Magyarkanizsa község területén is megkezdték a folyékony fertőtlenítőszerek osztását. Mától kezdődően minden hétfőn és csütörtökön beszerezhetik a polgárok a szert, mindenki a saját helyi közösségében.

10:56 - Mától Zenta Községben is beszüntetik a piacok működését - áll a Rendkívüli Helyzetek Zenta Községbeli Törzskarának közleményében. Emellett betiltják a szabadtéri értékesítés minden formáját a közterületeken.

10:00Az újvidéki vásárcsarnok keddtől készen áll a koronavírussal fertőzött betegek fogadására - jelentette be ma Aleksandar Vulin. A szerb védelmi miniszter egyebek mellett arról is beszélt, hogy 9 katona fertőződött meg a koronavírussal.

09:15 - Hivatalosan kedden ismerteti azokat az intézkedéseket Aleksandar Vučić, amelyek a szerb gazdaság talpra állítását célozzák meg, azonban a szerb államfő néhány dolgot már elárult a programmal kapcsolatban.

08:50 - Magyarkanizsán is megjelent a koronavírus. A covid19.data.gov.rs tegnap közzétett információi szerint a községben eddig egy fertőzött személyt vettek nyilvántartásba.

08:30 - Vasárnap délután megkezdte a betegek fogadását a Belgrádi Vásár 1-es csarnokában kialakított ideiglenes kórház - jelentette be Berislav Vekić, az egészségügyi minisztérium államtitkára. Hozzátette, hogy eddig 33 lakója van az ideiglenes kórháznak, amely 3000 ággyal lett felszerelve. A szerbiai egészségügyi minisztérium értesítést jelentetett meg a covid19.rs weboldalon azok számára, akiket karanténba helyeznek a Belgrádi Vásár csarnokaiban. A koronavírus-fertőzöttek számára listát állítottak össze mindarról, amiket kötelezően magukkal kell vinniük a karanténba.

06:30 - Nem lélegezhetünk fel sem áprilisban, sem májusban, legkorábban júniusban számíthatunk arra, hogy számottevően csökken a fertőzésveszély Szerbiában – ezt mondta Predrag Kon. A járványügyi szakember szerint a koronavírus terjedése az ötödik vagy a hatodik héten éri el a tetőpontját.

Ha a koronavírus-fertőzöttek száma a következő néhány napban meredeken emelkedik Szerbiában, már akár ezen a héten bevezethetik a 24 órás teljes kijárási tilalmat, ezt mondta a szerb elnök a Prva Televízó vendégeként. 

A szabadkaiak közül 15-en fertőződtek meg igazoltan koronavírussal – ez látható a covid19.rs honlapon. 

Szerbia még 480 lélegeztetőgépet kap a közeljövőben. Ana Brnabić elmondta, igyekeznek minél több lélegeztetőgépet biztosítani az országnak.

Újabb szállítmány érkezett Szerbiába.  A szállítás költségeit az Európai Unió állta, de hozzájárult a felszerelés beszerzéséhez is.

Szerbiában a vasárnap délutáni legutóbbi hivatalosadatok szerint 741 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal. Vasárnap délután 15 óra és szombat 15 óra között 376 személyt teszteltek, ebből 82 embernél állapították meg a fertőzést. A Covid-19-ben elhunytak száma pedig 13-ra emelkedett az országban. Az újabb áldozatok között van egy 62 éves nagykikindai páciens is, akit a Vajdasági Klinikai Központban kezeltek. Eddig 2462 embert teszteltek.

koronavírus
Szerbia
Predrag Kon

Most

Népszerű