Ugrás a tartalomra
Pixabay/Crissa

Koronavírus, szövődmények, oltások - a szakorvos válaszolt

2021.04.07
21:24
2021.04.08
12:47
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is súlyos a járványügyi helyzet Szabadkán, figyelmeztetett dr. Bohucki Nebojsa a Közügyekben.

A járványügyi szakorvos elmondta, hogy jelenleg 1345 aktív koronavírussal fertőzöttet jegyeznek a városban, míg Észak-Bácskában több mint 1500 aktív betegről tudni.

Beszélt arról is, hogy Szabadkán, Topolyán és Kishegyesen is megszervezik a bejelentkezés nélküli oltást. Arra buzdított, hogy minél többen vegyék fel a vakcinát, bármelyikről is van szó.

A szakember válaszolt a nézők által feltett kérdésekre is. Elmondta, többek között, hogy ha évekig rendszeresen kell oltatnunk magunkat a koronavírus ellen, akkor nem mindig ugyanazt a fajta oltást kell igényelni, hanem más vakcinával is beoltathatjuk magunkat. Az erős gyógyszerallergiával küzdő nézőinknek azt javasolta, hogy a kórházakban vizsgáltassák ki magukat, mielőtt oltakoznának. Emellett arra is választ kaphattak a nézők, hogy mi a teendő, ha közvetlenül a betegség után, vagy a karantén lejárta után kap valaki értesítést, hogy mehet vakcinára.

koronavírus
szövődmények
oltás
vakcina
Dr. Bohucki Nebojsa

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!