Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Vincent Yu

Koronavírus - Továbbra sincs magyar beteg

2020.01.26
17:38
Forrás
MTI
Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak - mondta a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Menczer Tamás közölte: sem Magyarországon, sem külföldön nincs tudomásuk magyar betegről, és olyan külföldiről sem tudnak, aki úgy tartózkodik Magyarországon, hogy korábban megbetegedett volna. Hozzátette: az önkéntes jelentkezés alapján már hat magyarról tudnak, akik a lezárt Hopej tartományban vannak. Mind a hatan egészségesek. Menczer hangsúlyozta: a magyar egészségügyi rendszer felkészült, rendelkezésre állnak a vírust kimutatni képes tesztek. Eddig két gyanús eset volt, de mindkettőnél kiderült, hogy nem a koronavírusról van szó.

Müller Cecília, a magyar országos tisztifőorvos pedig elmondta, hogy kicsi az esélye a járványnak Magyarországon. Hangsúlyozta: figyelni kell az alapvető higiéniai szabályokra, javasolt a minél többszöri kézmosás és a "tüsszentési etikett" betartása. A szakember azt mondta: a vírus csak élő sejtekben szaporodik, így például a Kínából érkező csomagok teljesen veszélytelenek.

koronavírus
fertőzés
vírusfertőzés
Menczer Tamás

Most

12:26, Frissítve: 12:58

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.