Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Koronavírus Vajdaság: romlik a járványhelyzet

2020-11-21
11:21
2020-11-21
15:37
Forrás
Pannon RTV
Romlik a járványhelyzet Közép-Bánátban és Nyugat-Bácskában, egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán is.

15:36 - Az elmúlt egy nap alatt Vajdaságban 1629 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami 371-tel több, mint egy nappal korábban. Újvidéken jegyezték a legtöbb megbetegedést, 575-öt, ami újabb negatív rekordot jelent a város területén. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet közleményében azt írja, hogy az egész tartomány területén nehéz helyzetben van az egészségügyi rendszer, minden községben nagyszámú fertőzést jegyeznek. Jelenleg a tartomány 40 községében és városában rendkívüli a helyzet, többek között Újvidéken, Nagybecskereken, Mitrovicán, Pancsován, Nagykikindán, Szabadkán, Zomborban és Zentán is.

11:50 - Egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán. Míg néhány héttel ezelőtt csak egy vagy két koronavírusos személyt kezeltek a helyi közkórházban, a fertőzöttek számának növekedése miatt most 32 koronavírusos páciens szorul kórházi ellátásra, egyikük lélegeztetőgépen van. A szakrendelőkben felfüggesztették a vizsgálatokat és az ellenőrzéseket, ugyanakkor a legsúlyosabb eseteket továbbra is fogadják, és szükség szerint műtéteket is végeznek. A Nagykikindai Közkórházban 11 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal.

8:00 - Romlik a járványhelyzet Közép-Bánátban és Nyugat-Bácskában is. Előbbi területen tegnappal bezárólag 939 aktív esetet tartanak számon, a legtöbben Nagybecskereken vannak, 774-en, de például Magyarcsernyén 41-en, Törökbecsén pedig 50-en. Ami Nyugat-Bácskát illeti, itt 595 aktív beteget tartanak számon. Zomborban a kórházban csak a sürgős eseteket fogadják, az ott dolgozók 8 százaléka megfertőződött a vírussal. A helyi egészségház covid-ambulanciáján az elmúlt napokban megnőtt azok száma, akik tünetekkel fordulnak orvoshoz. Zombor mellett egyébként Apatinban, Hódságon és Kúlán tartják számon a legtöbb beteget. 

járvány
járványhelyzet
Nagybecskerek
Magyarcsernye
Törökbecse
Nagykikinda
Zombor

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.