Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Koronavírus Vajdaság: romlik a járványhelyzet

2020-11-21
11:21
2020-11-21
15:37
Forrás
Pannon RTV
Romlik a járványhelyzet Közép-Bánátban és Nyugat-Bácskában, egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán is.

15:36 - Az elmúlt egy nap alatt Vajdaságban 1629 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ami 371-tel több, mint egy nappal korábban. Újvidéken jegyezték a legtöbb megbetegedést, 575-öt, ami újabb negatív rekordot jelent a város területén. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet közleményében azt írja, hogy az egész tartomány területén nehéz helyzetben van az egészségügyi rendszer, minden községben nagyszámú fertőzést jegyeznek. Jelenleg a tartomány 40 községében és városában rendkívüli a helyzet, többek között Újvidéken, Nagybecskereken, Mitrovicán, Pancsován, Nagykikindán, Szabadkán, Zomborban és Zentán is.

11:50 - Egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán. Míg néhány héttel ezelőtt csak egy vagy két koronavírusos személyt kezeltek a helyi közkórházban, a fertőzöttek számának növekedése miatt most 32 koronavírusos páciens szorul kórházi ellátásra, egyikük lélegeztetőgépen van. A szakrendelőkben felfüggesztették a vizsgálatokat és az ellenőrzéseket, ugyanakkor a legsúlyosabb eseteket továbbra is fogadják, és szükség szerint műtéteket is végeznek. A Nagykikindai Közkórházban 11 egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal.

Pannon RTV/Gál Hermina/Illusztráció

8:00 - Romlik a járványhelyzet Közép-Bánátban és Nyugat-Bácskában is. Előbbi területen tegnappal bezárólag 939 aktív esetet tartanak számon, a legtöbben Nagybecskereken vannak, 774-en, de például Magyarcsernyén 41-en, Törökbecsén pedig 50-en. Ami Nyugat-Bácskát illeti, itt 595 aktív beteget tartanak számon. Zomborban a kórházban csak a sürgős eseteket fogadják, az ott dolgozók 8 százaléka megfertőződött a vírussal. A helyi egészségház covid-ambulanciáján az elmúlt napokban megnőtt azok száma, akik tünetekkel fordulnak orvoshoz. Zombor mellett egyébként Apatinban, Hódságon és Kúlán tartják számon a legtöbb beteget. 

járvány
Nagybecskerek
Magyarcsernye
Törökbecse
Nagykikinda
Zombor

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.