Ugrás a tartalomra

A korszerű oktatás kihívásai

2017.10.19
12:51
2017.10.19
22:41
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos nemzetközi konferenciát tartanak ma és holnap a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon.

A korszerű oktatás kihívásai címmel megrendezett szimpózium 140 résztvevője hét országból érkezett. Célja a szakmai kommunikáció, tapasztalatcsere, a kutatási eredmények bemutatása és a kapcsolatépítés.

Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Ide elsődlegesen a felsőoktatásban dolgozó, tevékenykedő emberek jönnek. Tehát egyetemi tanárok, jön sok intézményvezető, tehát prorektorok, rektorok, dékánhelyettesek, dékánok, de természetesen a fiatalabb kutatókat is várjuk szeretettel, és itt vannak nagy számban a doktorandusz hallgatók. Esetleg a közoktatásban dolgozók, akik hoznak egy jó példát. Tehát gyakorlatilag mindenki, aki tudományos kutatással, illetve tudománnyal foglalkozik.”

konferencia
MTTK
Szabadka

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.