Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Korszerű számítógépes rendszerekkel bővült az Ivan Sarić Műszaki Iskola

2021.11.29
14:10
2021.11.29
16:24
Forrás
Pannon RTV
A 11 billentyűzettel egybeépített asztali számítógépet programozás, digitális elektronikai, illetve mikrovezérlőkkel kapcsolatos tantárgyak alkalmával tudják használni a szabadkai diákok.
Pannon RTV

Az eszközök beszerzésében az Infostud internetes cég is közreműködött.

Búcsú Ottó, villamosmérnök, Ivan Sarić Műszaki Iskola, Szabadka: „Két fajta eszköz található itt, az egyik a Raspberry Pi 400, illetve Raspberry Pi 3 B+. Egy régebbi és egy vadiúj generációs számítógépes rendszer. Ezek beépíthető rendszerek, illetve a Raspberry Pi 400 billentyűzettel rendelkezik, tehát egybe van építve, így használhatják a diákok, így köthetik össze különböző elektrotechnikai eszközökkel.”

MESC
Ivan Sarić Műszaki Iskola
Búcsú Ottó

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.

Népszerű