Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Korszerű számítógépes rendszerekkel bővült az Ivan Sarić Műszaki Iskola

2021.11.29
14:10
2021.11.29
16:24
Forrás
Pannon RTV
A 11 billentyűzettel egybeépített asztali számítógépet programozás, digitális elektronikai, illetve mikrovezérlőkkel kapcsolatos tantárgyak alkalmával tudják használni a szabadkai diákok.
Pannon RTV

Az eszközök beszerzésében az Infostud internetes cég is közreműködött.

Búcsú Ottó, villamosmérnök, Ivan Sarić Műszaki Iskola, Szabadka: „Két fajta eszköz található itt, az egyik a Raspberry Pi 400, illetve Raspberry Pi 3 B+. Egy régebbi és egy vadiúj generációs számítógépes rendszer. Ezek beépíthető rendszerek, illetve a Raspberry Pi 400 billentyűzettel rendelkezik, tehát egybe van építve, így használhatják a diákok, így köthetik össze különböző elektrotechnikai eszközökkel.”

MESC
Ivan Sarić Műszaki Iskola
Búcsú Ottó

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.