Ugrás a tartalomra

Korszerűsítések a magyarkanizsai iskolaközpontban

2023.05.22
12:18
2023.05.22
16:19
Forrás
Pannon RTV
Sikeresen pályázott a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont a tartományi titkárságnál.

Az oktatási intézmény a mezőgazdasági titkárságnál megnyert pénzeszközökből kapcsolható eszközöket tud majd vásárolni a tangazdaság részére, míg a tartományi oktatási titkárság támogatásával az iskolaépület egyes részein kicserélik a nyílászárókat. Az utóbbi pályázathoz az iskola 700 ezer dinár önrészt is biztosított.

Sterbik Ildikó, igazgató, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „Jelen pillanatban három pályázatunk fut, és ebből kettőnek megvan az eredménye. Az első a tartományi mezőgazdasági titkárság, aki kegyes hozzánk az utóbbi években. Idén 1 millió 550 ezer dinárt nyertünk kapcsolható eszközök beszerzésére. A két kapcsolható eszköz jelen esetben egy atomizőr, amelyet a növényvédelemben tudunk hasznosítani, és egy függesztett 900 literes műtrágyaszóróról van szó, illetve most tudtuk meg az eredményeket, a tartományi titkárság pályázatának eredményét, amelyet az épületek és intézmények felújítására, szanálására írtak ki, ahol 4,3 millió dinárt nyertünk.”

tartomány
pályázat
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
Magyarkanizsa
Sterbik Ildikó

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.