Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Kossuth-szobor kalandos története a Pannon Televízióban

2021.03.14
07:33
2021.03.14
20:59
Forrás
Pannon RTV
Ma este mutattuk be A hetedik című dokumentumfilmet a Pannon Televízió műsorán. Az alkotásban a bácskossuthfalvi Kossuth-szobor kalandos történetét követhetik figyelemmel.

Közügyek című hírháttérműsorunkban Mohácsi Huba, a film rendezője elmondta, az 50 perces, a Pannon RTV saját gyártású alkotása mindamellett, hogy bemutatja a szobor hányattatott sorsát, kitér az adott időszakok viszonyaira is. Az alkotás elkészítését a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.

Mohácsi Huba, rendező, A hetedik: „A filmben röviden kitértünk a 90-es évek délszláv háborús helyzetére is, abban az időszakban került vissza a szobor. Ez is külön nehézséget okozott a szoborállítás szempontjából az akkori viszonyokban. Nem nagyon tértem ki ezekre a dolgokra, csak röviden, mert nagyon elvitte volna a filmet más irányba, de nagyon fontosnak tartottam vázolni mindig az adott kor viszonyait, hogy a nem vajdasági nézők, az anyaországi nézők is megértsék a helyzetet, mivel a filmet először Magyarországon mutatták be, mivel több pályázaton is sikeresen szerepelt, így ott is bemutatták.”

A szobor történetét bemutató filmet vasárnap este fél 9-től láthatják a Pannon Televízió műsorán.

A hetedik
Bácskossuthfalva
Kossuth-szobor

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű