Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Koszorúzás Palicson

2021.10.23
17:37
2022.04.30
10:47
Forrás
Pannon RTV
A 65. évforduló kapcsán 31 koszorút helyeztek el az 56-os emlékműnél.

Az eseményen a kegyelet virágait többek között Dömötör Csaba, magyar miniszterhelyettes, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Csallóközi Eszter, szabadkai magyar főkonzul, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetei, önkormányzatok és civil szervezetek képviselői helyezték el.

Az eseményen Hajnal Jenő elmondta, a palicsi megemlékezés alkalmával főt hajtunk azok emléke előtt, akik a szabadságért életüket áldozták, valamint azok előtt is, akik elmenekülve később a világ számos pontján magyarként az érdekeinket képviselték. Az MNT elnöke a mai kor emberének szóló üzenetről is beszélt.

„A szabadságvágy mindig azt üzeni, hogy szabadnak lenni az embernek az az óhaja, hogy ki tudjon teljesedni, hogy megőrizze mindazt, ami szülőföldjéhez tudja kötni, és ami hazaszeretetét olyan fokra tudja hevíteni, hogy ha kell életét is áldozza érte.”

Palics
56-os emlékmű
Pintér Attila
nagykövet
Csallóközi Eszter
főkonzul
VMSZ
Dömötör Csaba
Hajnal Jenő

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.