Ugrás a tartalomra

Koszorúzás a szabadkai Népkörnél (videó)

2017.03.15
12:55
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központnál is megemlékeztek a magyar forradalomról és szabadságharcról ma délelőtt
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központnál is megemlékeztek a magyar forradalomról és szabadságharcról ma délelőtt. Az eseményt a Kossuth-szobor előtt tartották.   A magyar Himnusz dallamai csendültek fel elsőként a megemlékezésen. Ezt követően rövid köszöntő beszéddel tisztelegtek a Népkör Magyar Művelődési Központnál lévő Kossuth-szobor előtt. Takács Márta, a Népkör Magyar Művelődési Központ elnöke azt mondta, hogy március 15-e mindenkit büszkeséggel tölthet el, a Himnusz és a Kossuth-nóta világszerte megdobogtatja az emberek szívét. „A megemlékezésen túl a hétköznapokban is az értékmegőrzés, az értékrend megőrzése, a nemzeti értékek, a polgári értékek, a hagyományok megőrzésén dolgozunk a Népkör tagjaival egyetemben. Függetlenül aktuálpolitikai dolgoktól, függetlenül az országhatártól, nekünk az a dolgunk, hogy ezeket az értékeket megőrizzük a továbbiakban is, és hogy az utódok ezt ugyanitt folytathassák.” Nepkor Kossuth szobor2 Az emlékezés koszorúját a Magyar Nemzeti Tanács képviselői is elhelyezték Kossuth Lajos mellszobránál. Bábi Attila, hivatali vezető, MNT: „A magyarok azon kevés nemzetek közé tartoznak, akik számára megadatott az, hogy történelmük során forradalmat vívhattak, ami egyben szabadságharc is volt. A március 15-e a magyar nemzet legfényesebb, legjelentősebb ünnepe és így illik is ilyen módon, méltó módon megünnepelni március 15-ét minden magyarnak.”Az eseményen a Népkör és az MNT képviselői mellett Szabadka Város Önkormányzata, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Mozgalom képviselői is elhelyezték az emlékezés virágait.
koszorúzás
Népkör MMK
Kossuth-szobor

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű