Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Koszorúztak a bácsföldvári temetőben

2019-03-15
17:02
2019-03-15
19:07
Forrás
Pannon RTV
Bácsföldváron a katolikus temetőben koszorúzással emlékeztek a magyar szabadságharc és forradalom évfordulójára.

1848-ban súlyos harcok és vérengzések helyszíne volt Bácsföldvár, a falu a tűz martalékává lett, a lakosság nagy része elmenekült, és csak 1849 szeptemberében tért vissza. Bácsföldváron Korány Ferencz 1848-as honvéd obeliszkje emlékeztet az akkori eseményekre.

Molnár Viktor, óbecsei elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Manapság, amikor mindenki azzal szembesül, hogy harcot kell vívnia a megélhetésért, a munkahelyekért és a családja fenntartásáért, fel kell ismernünk, hogy csak úgy haladhatunk előre, ha közösen, biztos alapokra építjük a jövőt a közösségünk számára. Mint ahogy azt a történelem is bizonyítja, a legfontosabb érték az összefogás. Egymást megbecsülve és kitartóan kell dolgoznunk azért, hogy az életünk körülményein változtathassunk.

Bácsföldvár
koszorúz
Molnár Viktor

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.