Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Koszorúztak a bácsföldvári temetőben

2019-03-15
17:02
2019-03-15
19:07
Forrás
Pannon RTV
Bácsföldváron a katolikus temetőben koszorúzással emlékeztek a magyar szabadságharc és forradalom évfordulójára.

1848-ban súlyos harcok és vérengzések helyszíne volt Bácsföldvár, a falu a tűz martalékává lett, a lakosság nagy része elmenekült, és csak 1849 szeptemberében tért vissza. Bácsföldváron Korány Ferencz 1848-as honvéd obeliszkje emlékeztet az akkori eseményekre.

Molnár Viktor, óbecsei elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Manapság, amikor mindenki azzal szembesül, hogy harcot kell vívnia a megélhetésért, a munkahelyekért és a családja fenntartásáért, fel kell ismernünk, hogy csak úgy haladhatunk előre, ha közösen, biztos alapokra építjük a jövőt a közösségünk számára. Mint ahogy azt a történelem is bizonyítja, a legfontosabb érték az összefogás. Egymást megbecsülve és kitartóan kell dolgoznunk azért, hogy az életünk körülményein változtathassunk.

Bácsföldvár
koszorúz
Molnár Viktor

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű