Ugrás a tartalomra
Pixabay/valentin_b90

Kötelező lesz a maszk és tilos a 10 főnél tömegesebb gyülekezés az egész országban

2020-07-15
13:13
2020-07-15
18:48
Forrás
Szerbiai RTV
Péntektől kötelező a szájmaszk viselése Szerbiában olyan nyílt téren is, ahol nem lehetséges a másfél méteres távolság betartása. Erről a szerbiai válságstáb döntött mai ülésén.

A rendelkezés szerint a boltok, gyógyszertárak, autóbusz-állomások és egyéb hasonló helyek előtt várakozók számára kötelező a maszk.

Döntés született arról is, hogy betiltják a 10 főnél tömegesebb gyülekezést nyílt és zárt térben egyaránt, de minden esetben tiszteltben kell tartani a másfél méteres védőtávot, ami azt jelenti, hogy egy fő számára négy négyzetméteres területet kell biztosítani.

A rendelkezések az ország egész területére vonatkoznak és július 17-én lépnek életbe.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese: „Ami a maszkhasználatot illeti szabad téren, nem kötelező érvényű, hanem ajánlott. Kötelező, amennyiben szabad téren tartózkodnak, de nem biztosítható a másfél méteres távolság. Ez magában foglalja azokat az eseteket, amikor valamely bolt, bank, posta előtt, vagy buszmegállóban állnak, ahol tömeg van és nem tudják biztosítani a másfél méteres távolságot.”

maszk
gyülekezés
létszámkorlát
Szerbia
koronavírus
járvány
szigorítás

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.