Ugrás a tartalomra
Pixabay/valentin_b90

Kötelező lesz a maszk és tilos a 10 főnél tömegesebb gyülekezés az egész országban

2020.07.15
13:13
2020.07.15
18:48
Forrás
Szerbiai RTV
Péntektől kötelező a szájmaszk viselése Szerbiában olyan nyílt téren is, ahol nem lehetséges a másfél méteres távolság betartása. Erről a szerbiai válságstáb döntött mai ülésén.

A rendelkezés szerint a boltok, gyógyszertárak, autóbusz-állomások és egyéb hasonló helyek előtt várakozók számára kötelező a maszk.

Döntés született arról is, hogy betiltják a 10 főnél tömegesebb gyülekezést nyílt és zárt térben egyaránt, de minden esetben tiszteltben kell tartani a másfél méteres védőtávot, ami azt jelenti, hogy egy fő számára négy négyzetméteres területet kell biztosítani.

A rendelkezések az ország egész területére vonatkoznak és július 17-én lépnek életbe.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese: „Ami a maszkhasználatot illeti szabad téren, nem kötelező érvényű, hanem ajánlott. Kötelező, amennyiben szabad téren tartózkodnak, de nem biztosítható a másfél méteres távolság. Ez magában foglalja azokat az eseteket, amikor valamely bolt, bank, posta előtt, vagy buszmegállóban állnak, ahol tömeg van és nem tudják biztosítani a másfél méteres távolságot.”

maszk
gyülekezés
létszámkorlát
Szerbia
koronavírus
járvány
szigorítás

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.