Ugrás a tartalomra
TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Kötelezővé tenné a védőoltás felvételét bizonyos kategóriákban Aleksandar Vučić

2021.07.14
13:49
2021.09.17
14:36
Forrás
Oannon RTV
A szerb államfő szerint ennek egyedül Szerbia alkotmánya szab gátat.

Hamarosan elérheti az oltottak száma az 50 százalékot Szerbiában. Ennek kapcsán a szerb államfő aggodalmának adott hangot, mint mondta az országban a vártnál lassabban halad az immunizáció. A fertőzöttek száma heti szinten 20 százalékkal növekszik, ez pedig aggodalomra ad okot, így a védőoltások felvételét kötelezővé tenné bizonyos kategóriákban, más európai országokhoz hasonlóan. Mint például Franciaországban, ahol kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyi dolgozóknak.

"Ha azt kérdezik tőlem, hogy személyesen támogatom-e azt, amit Macron és Micotákisz tesz akkor igen, már holnap én is ezt tenném. De létezik egy korlátozó tényező, amit Szerbia alkotmányának neveznek. Igen, holnap megtenném, mert azt gondolom, hogy szörnyen felelőtlenek, akik nem oltatják be magukat."

TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd kapcsán elmondta, az július 19-én folytatódhat, ugyanis a belgrádi küldöttség ekkor látogat el Brüsszelbe. A látogatástól a párbeszéd előremozdítását reméli a politikus. Valamint, hogy a konkrét problémákat megvitassák és megoldják.

"Ami Brüsszelt illeti, mi jóhiszeműen megyünk Brüsszelbe. Szeretnénk tárgyalni, szeretnénk konkrét problémákat megoldani, az eltűnt személyektől kezdve más problémákig."

Aleksandar Vučić továbbá az ország gazdasági növekedéséről is beszélt, amit fantasztikusnak nevezett, ugyanis az, az első fél évben 8 százalékos volt. A szerb államfő egyébként Pancsován tett látogatást, ahol Szerbia legmodernebb mérnök központját látogatta meg, amely 200 szakértőt foglalkoztat.

Aleksandar Vučić
védőoltás
koronavirus
Pristina
Belgrád

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.