Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel 1500 koronavírus-fertőzött Észak-Bácskában

2021.09.27
21:21
2021.09.28
08:07
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 1500 aktív koronavírus-fertőzött van az Észak-bácskai körzetben, és szinte csak oltatlanok betegednek meg - mondta dr. Bohucki Nebojsa a Közügyekben.

A járványügyi szakorvos figyelmeztetett, hogy a delta variáns sokkal fertőzőbb, mint a korábbi mutációk. Tapasztalata szerint teljesen megváltozott a betegek klinikai képe, és szinte csak olyanok betegszenek meg, akik nincsenek beoltva. Hozzátette, igaz, hogy két oltás után előfordulhat, hogy megfertőződünk, de sokkal enyhébb lesz a klinikai kép. Éppen ezért is fontos a harmadik dózis, amit bárki felvehet, ha már elmúlt hat hónap a második oltás óta. Dr. Bohucki ismételten oltakozásra szólította fel a lakosokat. Kiemelte, hogy a fontos lenne, hogy a fiatalok is minél nagyobb számban vennék fel a védőoltást.

Észak-Bácska
koronavírus-fertőzöttek
Dr. Bohucki Nebojsa

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.