Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Közel ezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban

2021.08.20
15:41
2021.08.20
21:58
Forrás
covid19.rs, subotica.com
Szabadkán egy 21 éves fertőzött is kórházi ellátásra szorul. Szerbiában az elmúlt 24 órában több mint 12 ezer tesztből 1592 személyé lett pozitív.

Továbbra is 1500 felett van az egy nap alatt regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában, az elmúlt 24 órában több mint 12 ezer tesztből 1592 személyé lett pozitív. Összehasonlításképpen, ez a szám egy héttel ezelőtt 1072 volt. Emelkedett a kórházban kezelt betegek száma is, az 1000-hez közelít a kezelésre szorulók száma. Lélegeztetőgépen 29-en vannak. Az elmúlt egy napban 7 beteg halt meg a kór szövődményeinek következtében, ezzel hivatalosan 7195‬-re nőtt a fertőzésben elhunytak száma Szerbiában.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Romlik a járványhelyzet Szabadkán is, egy 21 éves fiatalt is kezelnek a fertőzéssel a Szabadkai Közkórházban. Dr. Gordana Krtinić, a kórház járványügyi szakembere elmondta, megduplázódott a covid-ambulancián elvégzett vizsgálatok száma. A kórházban jelenleg 8 beteget kezelnek, ketten vannak lélegeztetőgépen - mondta a szakember. Szavai szerint a 8 kezelt páciens közül hatan nem vették fel a védőoltást, a maradék két személyt oltották, ugyanakkor más, krónikus betegségben szenvednek, így az ő immunrendszerük kevésbé erős. A terápiára jól reagálnak, állapotuk stabil - részletezte dr. Gordana Krtinić.

Dr. Gordana Krtinić
járvány
járványhelyzet
Szabadka
Szerbia
koronavírus
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-gyanús
koronavírus-járvány
koronavírus-oltás

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.