Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Közgyűlést tartott a VMPE

2020-11-21
13:18
2020-11-21
18:20
Forrás
Pannon RTV
Továbbképzéssel egybekötött éves közgyűlést szervezett a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. Az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában megrendezett eseményen mintegy 28 pedagógus vett részt.

Monić Lídia előadásából a digilektusról, azaz a számítógépes nyelvhasználat sajátosságairól tudhattak meg többet az érdeklődők: „Ezek azok a töltelékszavak, angol nyelvre visszavezethető rövidítések, netspecifikus akronimák és ehhez hasonlók, amelyekkel találkozunk nap mint nap. Mikor használjuk az internetet, használjuk az e-mailt, tehát emailezünk, már ez is egy digilektus."

Bemutatták a Séta a Delibláti-homokpusztában című könyvet, amely Lukács Sándor, Lukács Attila és Lukács Zsolt természetfotóit tartalmazza.

Lukács Attila, természetfotós: „Száz fotóból álló könyvet adtunk ki. Elsősorban természetjáróknak, természetbarátoknak, de ugyanakkor iskolásoknak is használható. Főleg képes könyv. Kevés benne a szöveg, sok a kép. Ez által megismerhetik a Delibláti-homokpuszta természeti értékeit a kedves olvasók.”

A közgyűlésen a digitális oktatás kapcsán felmerülő kérdésekre keresték a válaszokat a pedagógusok.

Lukács Gabriella, elnök, VMPE: „Összegezzük, megnézzük, mi is az, amit még tenni kell. Ez a feladatunk. A gyerekekért vagyunk, az iskoláért, a magyar oktatásért. Hiszem, hogy a gyümölcsöző munkánknak van eredménye is, mert pozitív visszajelzést kapunk a pedagógusoktól.”

A rendezvényen 28 pedagógus vett részt. A szervezők különös figyelmet fordítottak az érvényben lévő egészségügyi előírások betartására.

VMPE
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Újvidék
Lukács Sándor
Lukács Attila
Lukács Zsolt
Lukács Gabriella

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.