Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Közgyűlést tartott a VMPE

2020.11.21
13:18
2020.11.21
18:20
Forrás
Pannon RTV
Továbbképzéssel egybekötött éves közgyűlést szervezett a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. Az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában megrendezett eseményen mintegy 28 pedagógus vett részt.

Monić Lídia előadásából a digilektusról, azaz a számítógépes nyelvhasználat sajátosságairól tudhattak meg többet az érdeklődők: „Ezek azok a töltelékszavak, angol nyelvre visszavezethető rövidítések, netspecifikus akronimák és ehhez hasonlók, amelyekkel találkozunk nap mint nap. Mikor használjuk az internetet, használjuk az e-mailt, tehát emailezünk, már ez is egy digilektus."

Pannon RTV/ Juhász Géza

Bemutatták a Séta a Delibláti-homokpusztában című könyvet, amely Lukács Sándor, Lukács Attila és Lukács Zsolt természetfotóit tartalmazza.

Lukács Attila, természetfotós: „Száz fotóból álló könyvet adtunk ki. Elsősorban természetjáróknak, természetbarátoknak, de ugyanakkor iskolásoknak is használható. Főleg képes könyv. Kevés benne a szöveg, sok a kép. Ez által megismerhetik a Delibláti-homokpuszta természeti értékeit a kedves olvasók.”

A közgyűlésen a digitális oktatás kapcsán felmerülő kérdésekre keresték a válaszokat a pedagógusok.

Lukács Gabriella, elnök, VMPE: „Összegezzük, megnézzük, mi is az, amit még tenni kell. Ez a feladatunk. A gyerekekért vagyunk, az iskoláért, a magyar oktatásért. Hiszem, hogy a gyümölcsöző munkánknak van eredménye is, mert pozitív visszajelzést kapunk a pedagógusoktól.”

A rendezvényen 28 pedagógus vett részt. A szervezők különös figyelmet fordítottak az érvényben lévő egészségügyi előírások betartására.

VMPE
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Újvidék
Lukács Sándor
Lukács Attila
Lukács Zsolt
Lukács Gabriella

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.