Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közlekedésbiztonsági gyakorlatot tartottak a motorosoknak

2021.09.27
13:43
2021.09.27
17:00
Forrás
Pannon RTV
Közlekedésbiztonsági gyakorlatokon vehettek részt a kezdő motorosok és a mopedes járművezetők Szabadkán. Az eseményt a gyakorlótéren, az autópiac közelében tartották.

Motorosok, mopedesek kaptak hasznos tanácsokat és ismertek meg különféle technikákat, amelyek a biztonságos közlekedést szavatolják. Azok vehettek részt a gyakorlaton, akik vagy már megszerezték vezetői engedélyüket, vagy pedig a vizsga előtt állnak.

Strahinja Arsić: „Azért jöttem, hogy bővítsem a tudásom a motorozásról, mivel amikor elkezdtem motorkerékpárt vezetni és megismertem, hogy milyen a motoros világ, úgy döntöttem, hogy szeretnék minél jobb lenni benne. Ez a célom. Hogy minél többet tudjak, minél jobban vezessek és előrelássam a helyzeteket.”

Pannon RTV

A gyakorlat során az oktatók elmagyarázták a tanulóknak, hogy hogyan lehet megelőzni a baleseteket, illetve hogyan kell megfelelően viselni a felszerelést, mint például a bukósisakot.

Miodrag Dimitrijević oktató: „Számunkra az egy fontos tényező, hogy a motorkerékpárosok szerény tudással hagyják el az autósiskolákat. Képzési programunk lehetővé teszi számukra, hogy hasznos információkkal lássuk el őket, hogy elmondjuk nekik, hogyan lehet hatékonyan megoldani a veszélyes közlekedési helyzeteket.”

Az utóbbi időben megnövekedett a közúti balesetek száma Szerbiában. Az idei motoros szezon bár lezárult, mégis folyamatosan ügyelni kell a biztonságos közlekedésre, mind a motorosoknak, mind pedig a többi járművezetőnek.

közlekedésbiztonság
gyakorlat
motorkerékpár
Szabadka

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.