Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Közoktatási Konferencia - Középpontban a diákok személyiségfejlődése

2023.02.18
12:23
2023.02.18
16:00
Forrás
Pannon RTV
A személyiségfejlődés állt az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete által szervezet Közoktatási Konferencia fókuszában. A szabadkai eseményen vajdasági óvodapedagógusok, tanítók, általános iskolai és középiskolai tanárok vettek részt.

Több mint 250 résztvevője volt az idei Közoktatási Konferenciának, amelyre Vajdaság minden szegletéből érkeztek pedagógusok. Az eseményen átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket. A díj a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható szakmai elismerés. Azok a nyugállományba vonuló pedagógusok kapják meg, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykednek, és kiemelkedő munkát végeznek. A konferencia középpontjában a személyiségfejlődés állt.

Lénárd Sándor, egyetemi docens, ELTE: „Azt gondolom, hogy nagyon megváltozott a világ és a megváltozott világ megváltozott iskolát kíván. Nagyon sok nagyon magányos és céltalan gyermek van, és a tanulás tartalma mellett vagy helyett sokkal fontosabb lenne olyan készségek, képességek, kompetenciák fejlesztésére fordítani az erőt, energiát, amelyik a jövőben szükséges lehet. Az adaptív iskola három ilyen szükségletet emel ki, ez a kapcsolat, kompetencia és az autonómia.”

A konferenciát azzal a céllal indították, hogy emeljék a vajdasági magyar oktatás színvonalát és biztosítsák a pedagógusok szakmai fejlődését - mondta De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke.

„Idén a személyiségfejlődéssel foglalkozunk, hiszen gyorsan változó világban élünk amelyre reflektál az oktatásra is, így hát kihívás előtt állnak a pedagógusaink is. Nekik is nap-nap után meg kell birkózniuk a kihívásokkal, módszerekkel amelyeket alkalmaznak a saját munkájukban az oktatásban.”

A konferencián bemutatták az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének előző évi tevékenységéről szóló jelentést is.

Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
Szabadka
De Negri Ibolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.