Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

A közös barkácsolás élménye

2019-10-16
15:18
2019-10-16
19:06
Forrás
Pannon RTV
A külhoni magyar gyerekek éve programsorozat keretében az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában saját kezűleg állították össze a magyar kormány által támogatott tanulósarkot a diákok.

A magyarországi Hello Wood Kreatív Építész és Design Stúdió alkotócsapata a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával tájol a Kárpár-medencei magyar iskolákba, a közös barkácsolás élményére alapozott közösségépítő programmal.

Asztal és padok készülnek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. A diákok maguk állítják össze és festik a bútorokat. Kiskomáromi Zsolna élvezte a kihívást: „Nekem az egész nap nagyon tetszett. Először kifestettük a fákat, utána játszottunk, majd egy kicsit szüneteltünk, és most kezdjük csinálni a kiülőt” - mesélte a hetedikes tanuló.

A bútorelemeket a magyarországi Hello Wood csapata hozta el Óbecsére. „A Nemzetpolitikai Államtitkárságnak köszönhetően idén összesen hét helyszínre látogathattunk el, ahol külhoni magyar közösségekkel, iskolákkal dolgoztunk együtt, és kültéri vagy beltéri bútorcsaládokat hoztunk létre” - magyarázta Murvai Dóra, a stúdió projektmenedzsere.

Óbecsén a bútorokból egy tanulósarok lesz a könyvtár előcsarnokában, ahol a diákok társaloghatnak vagy leckét készíthetnek majd. Balog Virág Zsolt igazgató szerint nagy szükség van az ilyen berendezésekre: „Nagyon kellenek ide az új bútorok. Az embernek egyébként is van igénye a szépre, a jóra, a másmilyenre, és ez a mi iskolánkat mindenféleképpen gazdagabbá fogja tenni.”

A diákok csapatépítő játékokkal készültek a közös munkára. Ezek is a közösségépítés és az alkotás örömének a felfedezését szolgálták. „Az ilyen fajta rendezvények célja az is, hogy a gyerekekben növelje a csapatszellemet, az együttgondolkodást, a közös tenni akarást” - hangsúlyozta Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A Hello Wood csapata most harmadik alkalommal látogatott el Vajdaságba, tavaly a külhoni magyar családok éve programsorozat keretében több településen is voltak.

nemzetpolitika
Magyarország
magyar kormány
támogatás
Óbecse
iskola
bútor
külhoni magyar gyerekek éve
Petőfi Sándor Általános Iskola

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.