Ugrás a tartalomra
Barkácsolnak a diákok
Pannon RTV/Fehér Rózsa

A közös barkácsolás élménye

2019-10-16
15:18
2019-10-16
19:06
Forrás
Pannon RTV
A külhoni magyar gyerekek éve programsorozat keretében az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában saját kezűleg állították össze a magyar kormány által támogatott tanulósarkot a diákok.

A magyarországi Hello Wood Kreatív Építész és Design Stúdió alkotócsapata a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával tájol a Kárpár-medencei magyar iskolákba, a közös barkácsolás élményére alapozott közösségépítő programmal.

Asztal és padok készülnek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. A diákok maguk állítják össze és festik a bútorokat. Kiskomáromi Zsolna élvezte a kihívást: „Nekem az egész nap nagyon tetszett. Először kifestettük a fákat, utána játszottunk, majd egy kicsit szüneteltünk, és most kezdjük csinálni a kiülőt” - mesélte a hetedikes tanuló.

A bútorelemeket a magyarországi Hello Wood csapata hozta el Óbecsére. „A Nemzetpolitikai Államtitkárságnak köszönhetően idén összesen hét helyszínre látogathattunk el, ahol külhoni magyar közösségekkel, iskolákkal dolgoztunk együtt, és kültéri vagy beltéri bútorcsaládokat hoztunk létre” - magyarázta Murvai Dóra, a stúdió projektmenedzsere.

Óbecsén a bútorokból egy tanulósarok lesz a könyvtár előcsarnokában, ahol a diákok társaloghatnak vagy leckét készíthetnek majd. Balog Virág Zsolt igazgató szerint nagy szükség van az ilyen berendezésekre: „Nagyon kellenek ide az új bútorok. Az embernek egyébként is van igénye a szépre, a jóra, a másmilyenre, és ez a mi iskolánkat mindenféleképpen gazdagabbá fogja tenni.”

A diákok csapatépítő játékokkal készültek a közös munkára. Ezek is a közösségépítés és az alkotás örömének a felfedezését szolgálták. „Az ilyen fajta rendezvények célja az is, hogy a gyerekekben növelje a csapatszellemet, az együttgondolkodást, a közös tenni akarást” - hangsúlyozta Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A Hello Wood csapata most harmadik alkalommal látogatott el Vajdaságba, tavaly a külhoni magyar családok éve programsorozat keretében több településen is voltak.

nemzetpolitika
Magyarország
magyar kormány
támogatás
Óbecse
iskola
bútor
külhoni magyar gyerekek éve
Petőfi Sándor Általános Iskola

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.