Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Köztársasági Magyar Nyelvi és Nyelvhelyességi Verseny döntője

2022.05.28
11:54
2022.05.28
16:19
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a Köztársasági Magyar Nyelvi és Nyelvhelyességi Verseny döntőjét a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában.

Összesen 81 tanuló mérte össze tudását, 49 mentor kíséretében. A gyerekek összetett nyelvi feladatsorokat írtak, amelyben megmutatkozott, hogy ki mennyire sajátította el a tanévben tanultakat. 40 iskolából érkeztek résztvevők a versenyre.

Kovács Rácz Eleonóra, a verseny koordinátora: „A verseny mindenképp fejleszti és tudatosítja a gyerekek nyelvi kompetenciáját. A tudatos nyelvhasználat, a nyelvhelyességre való odafigyelés nagyon fontos a XXI. század kommunikációja szempontjából, ugyanis nyilvános beszédhelyzetekben jól kell tudnunk kifejezni, választékosan kell tudnunk kifejezni magunkat, és a grammatikai ismeretek mindenképp segítik ezt a fajta kommunikációs készséget.”

Köztársasági Magyar Nyelvi és Nyelvhelyességi Verseny
döntő
Kovács Rácz Eleonóra
Széchenyi István Általános Iskola
Szabadka

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.