Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közterületek karbantartása - Jogok és kötelezettségek útvesztőjében

2021.11.25
21:55
Forrás
Pannon RTV
Büntetik-e a ház tulajdonosát, ha nem takarítja el a portája előtti közterületről ősszel a száraz leveleket, télen a havat? Erre és hasonló kérdésekre keressük a választ. Aki a segítségünkre lesz, Ágoston Gabriella ügyvéd, társasházi képviselő.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége és ugyanakkor a hátulütői is. Az őszt például a színei miatt szeretjük, ugyanakkor sok bosszúságot okoznak a lehulló falevelek, amelyek elzárják a házak előtti bejáratot, az autós beállási lehetőséget és a járdákon is megnehezítik a gyalogos forgalmat. Na de kinek a feladata ennek a rendbetétele?

Pannon RTV

Ágoston Gabriella, ügyvéd, társasházi képviselő: „Olyan szélességben, amilyen szélességben az épülete húzódik, és az úttestig lévő terület, zöld közterületnek számít. Ezen a meghatározott területen belül a karbantartás alatt értjük a sövény metszését, vágását, a fű karbantartását, és itt értjük a fűvágást is, a szemét és az avar begyűjtését is ez esetben, és a hóeltakarítást is. Karbantartás alatt értjük mindezt.”

közterület
karbantartás
kötelezettség
Ágoston Gabriella

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű