Ugrás a tartalomra
MTI/Veres Nándor

Közzétették Ferenc pápa csíksomlyói programjának részleteit

2019-04-24
18:51
Forrás
MTI
Június 1-jén 11 óra 30 perckor kezdődik a katolikus egyházfő által pontifikált szentmise az addigra felújított és kibővített Hármashalom-oltárnál.

A pápa délután 4 óra 10 perckor indul tovább Csíksomlyóról helikopteren Jászvásárra, ahol meglátogatja a helyi római katolikus székesegyházat, majd az ottani Kultúrpalota előtti téren beszédet mond a fiataloknak és a családoknak. Vasárnap a pápa Balázsfalván a 11 órakor kezdődő liturgia keretében avatja boldoggá a hét román görögkatolikus vértanú püspököt, délután a helyi roma közösséggel találkozik, majd Nagyszebenből indul vissza Rómába. A pápa már május 31-én megérkezik Romániába, amikor fogadja őt Klaus Iohannis román államfő, de emellett az egyházfő a román miniszterelnökkel, illetve a civil társadalom képviselőivel és a diplomáciai testület tagjaival is találkozik.

Csíksomlyó
Ferenc pápa

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.