Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kríziskezelő továbbképzés

2021.03.27
12:43
2021.03.27
17:33
Forrás
Pannon RTV
Kríziskezelés témában szervezett továbbképzést pedagógusok számára Újvidéken a Vajdasági Magyar Pedagógusuk Egyesülete. A résztvevők a koronavírus-járvány által előidézett kihívásokkal, válsághelyzetekkel foglalkoztak.

Olyan kérdésekre keresték közösen a választ, mint például:

Hogyan tudjuk megőrizni mentális egészségünket?

Hogyan tudjuk a krízishelyzeteket sérülések nélkül megoldani?

Kijöhetünk-e a krízisből megerősödve?

Hogyan segítsünk másokat az ilyen helyzetekben?

A mai TANOM fejlesztőprogramon 15 pedagógus vett részt. A továbbképzést megelőzően anyanyelvápolással foglalkozó oktatóknak is tartottak egy előadást.

Mengyán Pletikosić Ildikó, pszichológus: „A kárcsökkentés és a kárelhárítás nagyon-nagyon fontos. Különös tekintettel arra, hogy tanügyi munkásokról van szó, egyrészt nagyon lényeges, hogy tudjuk azt, hogy hogyan viszonyuljunk a gyerekekhez, hogyan segítsünk nekik esetleg. Mi magunk is krízisben vagyunk, ezért az is fontos, hogy a saját erőforrásainkat is úgy használjuk, hogy minél kevesebb kárt okozzunk a mentális egészségünkben.”

kríziskezelés
továbbképzés
Újvidék
TANOM
Vajdasági Magyar Pedagógusuk Egyesülete

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.