Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kúla községben is folyamatban van a tömeges immunizáció

2021.04.15
22:21
Forrás
Pannon RTV
Kúlán mind a négy Szerbiában használatos vakcinával oltanak. Eddig közel 11 ezer lakos kapta meg a védőoltást, a beoltottak fele már a második dózist is felvette.

Kúla községben a Montenegrói Ifjúsági Otthonban végzik az oltást. Általában a hét minden napján, reggel nyolctól este nyolcig folyik az oltás. Naponta kb. 200-300 embert oltanak be.

Pannon RTV

Idén Kúla községben a középkorú és fiatalabb korosztályok körében is megnőtt a koronavírusos megbetegedések száma. Ugyanakkor a vakcináció iránt is nagyobb az érdeklődés, de a beoltottak többsége még az idősebb korosztályhoz tartozik.

Pannon RTV

Újabban a környező településekre is kimennek az egészségház csapatai beoltani a jelentkezőket.

A községben a hónap elején rekordszámú, közel negyven napi új koronavírus-fertőzést regisztráltak. A napokban, a járványügyi intézkedéseknek is köszönhetően, ez a szám a felére esett vissza.

Kúla
oltás
vakcina
koronavírus
Valka Károly

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.