Ugrás a tartalomra
Facebook

Külföldön beoltott magyar állampolgárok is kérhetnek magyar védettségi igazolványt

2021.05.17
12:04
2021.05.17
17:14
Forrás
Facebook
Május 21-től korlátozás nélkül utazhat be Magyarországra külföldről, köztük Szerbiából az a magyar állampolgár, akinek célja, hogy személyesen kérelmezze a magyar védettségi igazolványt egy kormányablakban.

A kérelemhez csatolni kell a Szerbiában kiállított, hivatalos oltási igazolást, mely tartalmazza a koronavírus elleni oltóanyag típusát, az oltás időpontját és helyét. A magyar védettségi igazolványt csak személyesen a magyarországi kormányablakban, vagy ügyfélkapun keresztül lehet igényelni. Ügyfélkapu hozzáférés igénylésére a Szabadkai Főkonzulátuson is van lehetőség ingyenesen.

A védettségi igazolványt a hatóság díjmentesen, a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül állítja ki.

védettségi igazolvány
Magyarország
kormányablak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.