Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A külföldön történő gyógykezelések támogatása

2022.12.26
14:24
2022.12.26
16:49
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiában nem gyógyítható betegek külföldön történő kezelésének támogatásról írtak alá szerződést Újvidéken.

A dokumentumot dr. Dragan Stajić, a város egészségügyi tanácsának tagja és dr. Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár látták el kézjegyükkel. A költségvetési alapot annak érdekében hozták létre, hogy további anyagi forrásokat biztosítsanak a betegek kezelésére. A város 115 millió dinárt fizetett be eddig az alapba, amelynek köszönhetően több mint kétszáz gyermek és fiatal részesült ellátásban külföldön az önkormányzat költségén.

Dr. Mirsad Đerlek, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Minden adomány, mint ez ma, nagyon fontosak. Minden dinár számít, hogy segíthessünk, főként a gyerekeknek. Szakmám szerint neurológus vagyok, és egyrészt tudom, hogy mi az a gerinc eredetű izomsorvadás, másrészt - mivel szülő vagyok - tudom, milyen az, ha beteg a gyerek. Mindenesetre hatalmas köszönettel tartozom Újvidék Városnak és biztos, hogy minden dinár segíteni fog.”

Újvidék
külföld
beteg
Mirsad Đerlek

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.