Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különböző szakkörök indulnak több vajdasági településen

2021.11.24
18:49
2021.11.24
19:25
Forrás
Pannon RTV
Gyöngyfűzés, mézeskalács készítés, csipkeverés, vesszőfonás, hímzés és nemezelés témakörében indulnak szakkörök a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésével a magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata koordinálásával.
Pannon RTV

A FERHA az igények előzetes felmérésével és a csoportok összeállításával 35 szakkör és mintegy 200 résztvevő tevékenységét szervezi majd az elkövetkező hónapokban. Ezek a szakkörök 8 vajdasági településen indulnak meg még november folyamán. A szakkörökhöz szükséges kellékeket ma vehették át a foglalkozások vezetői.

Pannon RTV

Sarnyai Károly, koordinátor, Felnőttképzők Regionális Hálózata, Magyarkanizsa: „A szakkörökről azt kell tudni, hogy a szakkör szervezők összegyűjtenek 5-5 embert és ezekkel együtt dolgoznak. A programok mind fent vannak a Nemzeti Művelődési Intézet világháló szerverén, onnan lehet videókat megnézni, mely videók vezetik a szakköröket a munkába. Várhatóan húsz videó megnézése után valamikor a tavaszra elkészülnek a munkák, megtanulják az alapjait ezeknek a szakmáknak.”

Gyöngyfűzés
mézeskalács
csipkeverés
vesszőfonás
hímzés
nemezelés
Nemzeti Művelődési Intézet
szakkör
Felnőttképzők Regionális Hálózata
FERHA
Sarnyai Károly
koordinátor
Magyarkanizsa

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű