Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Labdákat kaptak a zentai általános iskolások

2019.01.24
17:29
2019.01.24
19:03
Forrás
Pannon RTV
Labdákat vásárolt Zenta Község Ifjúsági Tanácsa a zentai Stevan Sremac Általános Iskola kihelyezett tagozatai számára. Mintegy 70 ezer dinárt költöttek a 35 labdára.

Ezeknek egy részét ma délelőtt adtak át a zentai Emlékiskolában. A hét folyamán az összes általános iskola számára eljuttatják a futball-labdákból és a röplabdákból álló csomagokat.

Pannon RTV

Kocsis Szürke Zsolt, elnök, Zenta Község Ifjúsági Tanácsa: „Azért döntöttünk az általános iskolák támogatása mellett, mivelhogy a tavalyi évben a gimnázium épületének, vagyis a középiskoláknak az újítása zajlott, ők kaptak egy nagyobb támogatást, viszont az általános iskolások nem, és emiatt döntöttünk az általános iskolák mellett. Elgondolkodtunk, hogy most mit, hogyan támogassunk, azt döntöttük el, hogy a fiataloknak mozgásra van szüksége, nem pedig a számítógép előtt ülni állandó jelleggel.”

Zenta
Stevan Sremac Általános Iskola
Kocsis Szürke Zsolt
labda

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.