Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lakástámogatás a nagycsaládosoknak

2018-08-10
09:56
2018-08-10
10:31
Forrás
Magyar Szó
Három- és négygyermekes családok vissza nem térítendő lakásvásárlásának támogatásáról hozott határozatot a tartományi kormány csütörtöki ülésén.

A pénzt a lakáskérdés megoldására vagy a lakhatási körülmények javítására fordíthatják Vajdaság területén. A tartományi kormány összesen 63 millió dinárt fordít erre a célra a natalitást serkentő költségvetési alapból. Az eszközök odaítélése pályázat útján történik, melyet a Tartományi Demográfiai Titkárság ír majd ki. A kormányhatározat szerint azok a családok jogosultak a támogatásra, amelyekben 2018. január 1-jétől a pályázat megjelenésének napjáig születik meg a harmadik vagy negyedik gyermek.

Vajdaság Autonóm Tartomány
nagycsalád

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.