Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lakástámogatás a nagycsaládosoknak

2018-08-10
09:56
2018-08-10
10:31
Forrás
Magyar Szó
Három- és négygyermekes családok vissza nem térítendő lakásvásárlásának támogatásáról hozott határozatot a tartományi kormány csütörtöki ülésén.

A pénzt a lakáskérdés megoldására vagy a lakhatási körülmények javítására fordíthatják Vajdaság területén. A tartományi kormány összesen 63 millió dinárt fordít erre a célra a natalitást serkentő költségvetési alapból. Az eszközök odaítélése pályázat útján történik, melyet a Tartományi Demográfiai Titkárság ír majd ki. A kormányhatározat szerint azok a családok jogosultak a támogatásra, amelyekben 2018. január 1-jétől a pályázat megjelenésének napjáig születik meg a harmadik vagy negyedik gyermek.

Vajdaság Autonóm Tartomány
nagycsalád

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.