Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„A lakosoktól függ, hogy lesznek-e korlátozások”

2020-10-28
10:51
2020-10-28
15:40
Forrás
Pannon RTV
Kizárólag a lakosoktól függ, hogy lesznek-e korlátozások Szerbiában a koronavírus-járvány miatt - mondta Zoran Gojković.

A tartományi egészségügyi titkár kiemelte, minden megfertőződött további két-három személynek adhatja át a vírust, a legnagyobb probléma pedig az otthoni összejövetelek megtartása.

Belgrád mellett Vajdaságban is egyre nő a fertőzöttek száma - tette hozzá az egészségügyi titkár. A tartományban több mint 130 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ebből 73-at Újvidéken. A Vajdasági Klinikai Központban 30 személyt kezelnek, egyikük sincs lélegeztetőgépen.

Pannon RTV

Gojković felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbiában a járványhelyzet a kedvezőtlenből különösen kedvezőtlenné vált.

Az emberek most próbálkoznak, hogy valamilyen módon megtarthassák a házi mulatságokat, ünnepeket, ez kifejezetten veszélyes dolog. Látjuk, hogy a számok emelkednek. A probléma ebben a történetben az, hogy az ezer fertőzöttre további exponenciális emelkedést várnak, ezek most nagyon magas számok. Így ez a végtelenségig mehet, abban az esetben, ezredszerre mondjuk, ha nem leszünk okosak és nem fogjuk fel, hogy milyen veszéllyel állunk szemben, mert messze van még 2021 márciusa és áprilisa. Szerencsére még mindig nincs influenzaszezon ebben a pillanatban, kevés van, mivel az influenza egész szezonban jelen van, eddig kevés van és ez jó.”

koronavírus
Szerbia
korlátozás
szigorítás
védőintézkedés
Zoran Gojković

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.