Ugrás a tartalomra

A lakosság 43 százaléka vette fel az oltást Szerbiában

2021.06.03
10:24
2021.06.03
10:31
Forrás
Szerbiai RTV
Országos viszonylatban az első dózist a felnőttek 43 százaléka kapta meg, a második dózist pedig 36 százalék. Holnap kezdődik az orosz vakcina gyártása Belgrádban.

Belgrádban a felnőtt lakosságnak már több mint 51 százalékát beoltották a koronavírus ellen. Azoknak az aránya, akik a második dózist is megkapták, 44 százalék. A 65 és 74 év közötti korosztály 80 százaléka felvette az oltást. A beoltottak átlagéletkora 56,5 év.

Pénteken kezdődik az orosz Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás szerbiai gyártása a belgrádi Torlak Intézetben. Az első, 4-től 6 hónapig tartó időszakban 4 millió adag vakcinát terveznek előállítani. Az első, beadásra kész dózisokat 10 nap múlva tudják leszállítani. A legyártott vakcinákat elsősorban szerbiai oltásra szánják, de a régióba is jut majd belőlük.

oltás
vakcina
Belgrád

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.