Ugrás a tartalomra
Pixabay/6689062

A lakosság két százaléka írástudatlan Szerbiában

2021-01-26
11:18
Forrás
021.rs
850 000 felnőtt nem fejezte be az általános iskolát.

Szerbiában a lakosság mintegy 14 százaléka, pontosabban 850 000 felnőtt nem fejezte be az általános iskolát, bár a törvény ezt kötelezővé teszi. Ugyanakkor az országban minden ötödik embernek nincs középiskolai végzettsége sem - írja a Blic.

Lesújtó adat az is, hogy Szerbiában a lakosság 2,68 százalékának nincs semmilyen iskolai végzettsége, 11 százaléka nem teljes általános iskolai végzettséggel, 20,76 százaléka pedig alapfokú végzettséggel rendelkezik, miközben csaknem két százaléka írástudatlan.

írástudatlan
Szerbia
végzettség
oktatás

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.