Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Lakossági fórumon mondhatták el véleményüket a horgosiak

2022.12.23
09:55
2022.12.23
16:42
Forrás
Pannon RTV
A megfelelő tájékoztatás és a kommunikáció hiányát nehezményezték leginkább a horgosi lakosok, és ennek hangot is adtak a tegnap megtartott lakossági fórumon.

Az eseményen részt vett a helyi közösség és a magyarkanizsai önkormányzat vezetősége is, többek között Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester, Nebojša Rakić alpolgármester és Lackó Róbert, a KKT elnöke is.

A november 24-ei horgosi lövöldözés óta a rendőrség és a csendőrség jelenlétének köszönhetően nyugalom van a falu központjában. Migránsokat csak alig látni. A helyiek azonban attól tartanak, hogy ez az állapot nem lesz tartós. Több témát is felvetettek a fórumon.

Stojanović Olga, horgosi lakos: „Kérdeztük őket arról, hogy a csendőrség maradni fog-e, ígéretet kaptunk arra, hogy maradnak, sőt azt is mondták, hogy jelen vannak, mint civil rendőrök. A taxisokat is ellenőrzik továbbra is, valamint ígéretet kaptunk, hogy folyamatos lesz a kommunikáció a polgárok és a helyi közösség között, mert legfőképpen ez az, amit mi hiányoltunk.”

Az elmúlt hónapban több akció is volt Horgos területén, amelynek keretében begyűjtötték a migránsokat, ennek köszönhetően most az emberek kicsit fellélegezhettek a hét éve tartó nyomás alól. A helyi közösség és a polgárok közötti kommunikáció is jó irányba haladhat majd az illetékesek szerint.

Tóth Zoltán, tanácselnök, Horgos Helyi Közösség: „Most azt beszéltük meg, hogy ezt a hiányt pótolni fogjuk és valamilyen úton, vagy a médián keresztül, a különböző internetes portálokon keresztül, valamint megpróbálunk egy helyi tájékoztató újságot kiadni, egy nyomtatványt, hogy milyen gyűlések voltak és milyen döntések születtek a településen.”

A fórumon több mint 130-an vettek részt, valamint online további 80-an követték a beszélgetést.

Horgos
migráns
lakossági fórum
Tóth Zoltán

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.