Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lana állapota sokat javult, de a viharfelhők még nem tűntek el

2021.07.26
17:06
2021.07.27
07:04
Forrás
Pannon RTV
Habár a Vajdasági jótékonysági licitcsoport a bajmoki Pál Gajódi Olivér megsegítésére jött létre, azóta sem állt le a működéssel, hogy a kisfiú kezeléséhez szükséges pénz összegyűlt.

Számos gyereknek és felnőttnek is segítettek már. Egy másik SMA-s szerbiai kisgyerek is sokat köszönhet a csoportnak. Lanát részben a vajdasági jótékonykodóknak köszönhetően kezelhetik most a budapesti Bethesda Gyermekkórházban.

Pannon RTV

Június elején érkezett meg Lana Jovanović az Egyesült Államokból Budapestre. Azóta a Bethesda Gyermekkórház munkatársai kezelik a kislányt, akinek lényegesen javult az állapota az eltelt másfél hónapban.

Már nem kell a kórházban lenniük, de hetente többször járnak fizikoterápiára és ellenőrzésre.

Dimitrije Jovanović, Lana édesapja: „Lana nagyszerűen van. Teljesen rendbe jött, nagyon jót tett neki az, hogy idejöttünk. Az etetése egyfajta pumpán keresztül történik, de ez is jó, és reméljük, hogy hamarosan nem lesz már erre szükség, és majd fecskendőn keresztül tudjuk etetni. Nagyon szépen fejlődik, éppen most jöttünk ide fizikoterápiára, ide járunk hetente háromszor, úgyhogy teljesen rendbe jött, amióta itt vagyunk.”

Pannon RTV

A kislány állapota sokat javult az elmúlt időszakban, és ez hatalmas megkönnyebbülés és öröm a szülők számára. Ugyanakkor a viharfelhők még mindig ott vannak a fejük felett, hisz az amerikai kezelést még ki kell fizetniük.

Dimitrije Jovanović, Lana édesapja: „Megkaptuk a számlát az Amerikai Egyesült Államokból, amely 480 ezer dollárt tesz ki, tehát majdnem félmillió dollárt. Ez csillagászati összeg nekünk, egyszerű embereknek, de mit tehetünk. Jó, hogy időben eljöttünk onnan, mert ha ott maradtunk volna, akkor minden további nap 20 ezer dollárba került volna.”

Pannon RTV

Még 240 ezer dollárra van szükségük ahhoz, hogy kifizethessék az USA-beli kezelés költségeit, így aki segíteni szeretne nekik, egyebek mellett a Vajdasági jótékonysági licitcsoportban is megteheti.

Vajdasági jótékonysági licit
Pál Gajódi Olivér
Lana Jovanović

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.