Ugrás a tartalomra
kanyaró
Wikipedia

Lassan ugyan, de terjed a kanyaró Vajdaságban is

2017-12-26
21:07
Forrás
021.rs
Újvidéken már négy esetben bizonyosodott be a fertőzés.

Újabb kanyarós esetre derült fény Újvidéken. A tartományi székvárosban ez már a negyedik ilyen fertőzés, amelyet laboratóriumi vizsgálatok is megerősítettek - közölte a Batut Közegészségügyi Intézet. Október eleje óta Szerbiában 654 kanyarós fertőzést regisztráltak. A betegek több mint 90 százaléka nem volt beoltva. 84 személynél - a kanyaró miatt - tüdőgyulladás is jelentkezett. Harmadukat kórházban kezelték.

kanyaró
Vajdaság
Újvidék

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.