Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Lassítani kényszerül a Sólyom

2023.02.08
12:39
Forrás
Beta
Hiába mehet 200 kilométer/órás sebességgel a Sólyom, vagyis a Soko nevű gyorsvonat, Újpázova és Ópázova között a kontakthálózaton bekövetkezett lopás miatt egyelőre csak lassan haladhat.

A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra elnevezésű vállalat közleményében az áll, hogy a lopásra ma reggel derült fény, emiatt pedig a Belgrád és Újvidék közötti vasútvonalon csak 30 kilométer/órás sebességgel haladnak a vonatok.

Az illetékes vállalat arra számít, hogy gyorsan a nyomára bukkannak az elkövetőknek, és arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen lopásokkal emberéletet veszélyeztetnek és jelentős anyagi kárt okoznak.

Soko
Sólyom
vonat
lopás

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.