Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Leégett a házuk, dolgoznak a felújításán, de jól jönne a segítség

2022.04.06
08:09
2022.04.06
15:40
Forrás
Pannon RTV
Támogatásra szorul egy zentai család, amelynek tavaly novemberben porig égett a háza. Mindenük odaveszett. Azóta sikerült összeszedni az anyagot a tetőszerkezetre, de még rengeteg építkezési anyag hiányzik ahhoz, hogy felújíthassák az épületet.

A zentai Urbán Erika háza tavaly novemberben leégett, így ő és párja nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A barátok azonnal gyüjtést szerveztek a közösségi oldalon, valamint jótékonysági bált is szerveztek megsegítésükre. A befolyt összegből a tetőszerkezethez való gerendákat sikerült megvásárolni.

A tűzben porrá égett az egész ház. Odaveszett minden emlékük, iratuk, bútoruk és ruhájuk. A puszta falak emlékeztetik őket a hirtelen történt katasztrófára.

Urbán Erika:

„- Azt állapították meg, hogy a villanyóra mögött zárlat keletkezett és ez végig szaladt az egész villanyhálózaton és így kigyulladt a konyha, a konyhától pedig az egész ház.
- Jelenleg hol laknak?
- Jelenleg a hátsó épületben, ami istállónak épült 20 évvel ezelőtt. Valamennyire lakhatóvá tettük és így meghúztuk magunkat.”

A portán jelenleg nincs áram, csak víz. Apci Ferenc egy magánvállalkozónál dolgozik órabérben, Erika pedig baromfit nevel, így próbálnak megélni. Önerőből próbálják felújítani a házat, de elmondásuk szerint nagyon nehéz, hiszen munkaerő és építőanyag hiányában is vannak.

Apci Ferenc: „Mi ketten csináljuk amikor bírjuk, munka után. Most is próbálom csinálni ezt a részt, hogy haladjunk vele. Remélem, minél előbb elkészül. Próbálkozunk, hogy minél előbb felépüljön.  Fájdalmas, de reménykedem, hogy fel lesz építve.”

Újra kell húzni a teljes villanyhálózatot is, emellett pedig szükségük lenne villanykapcsolókra, konnektorokra, csapokra és különböző építési anyagra, pl. sóderre, homokra, cementre, OSB táblára. Minden segítséget nagy örömmel fogadnak.

Urbán Erika 0631765706
OTP Bank 325-9300702226445-19

leégett ház
Zenta
Urbán Erika
Apci Ferenc

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű