Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A legjobb vajdasági egyetemisták szakmai gyakorlatát támogatja a tartományi kormány

2022.05.05
15:27
2022.05.05
19:57
Forrás
Pannon RTV
11 frissdiplomás írt alá erről szóló szerződést.

Lenka Istijanović okleveles turizmológus 12 hónapig a tartományi roma felzárkóztatási hivatalban lesz szakmai gyakorlaton, emellett havi 60 ezer dinárt kap. „Először is, ez egy nagyszerű lehetőség számomra, mert fogalmam sem volt, hova menjek, mit fogok csinálni, az iskolára és a továbbtanulásra koncentráltam, szóval ez egy nagyon jó lehetőség, és örülök, hogy ezt el tudtam érni az átlagommal, a szorgalmammal, és munkámmal.”

Összesen 11 vajdasági friss diplomás írt alá szerződést a szakmai gyakorlatuk finanszírozásáról. A fiataloknak a 12 hónapos szakmai gyakorlat után esélyük lesz elhelyezkedni az adott intézményben. Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Hiszem, hogy valóban mindazt a tudást, amit az oktatás során megszereztetek, nemcsak az egyetemen, hanem a szempontok alapján is, elsősorban az egyetemen, a titkárságainkon, szervezeteinkben, intézményeinkben, ahol a következő tizenkét hónapban alkalmazva lesztek, sikerül minőséggé formálnunk.”

A Tartományi Kormány a vajdasági felsőoktatási intézmények bevonásával az elkövetkező években is folytatni szeretné a legjobb hallgatók szakmai gyakorlatának finanszírozását - tette hozzá Mirović.

tartományi támogatás
egyetemisták
gyakorlati képzés

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.