Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Legkevesebb öt százalékkal növelik a nyugdíjakat január elsejétől

2019-09-28
09:05
2019-09-28
18:58
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány az elkövetkezőkben támogatná a fiatalok munkavállalását is - jelentette be Ana Brnabić.

Január elsejétől öt százalékkal növelik a nyugdíjak összegét Szerbiában, emellett a kormány folytatja a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal, hogy az öt százalék feletti emelésre van-e reális esély - nyilatkozta a kormányfő a szerb közmédia reggeli műsorában. Brnabić hozzátette, minden nyugdíjas még idén 5 ezer dináros egyszeri juttatásban részesül. „A Nemzetközi Valutaalappal tárgyalni fogunk, mennyivel mehetünk ez az 5 százalék fölé, tehát harcolni fogunk minden ezrelékért, minden százalékért a nyugdíjasaink érdekében. A következő néhány hétben véglegesítenünk kell a költségvetést, hogy azt a képviselőház elé terjesszük, tehát ezt már bele kell majd építenünk. Csakúgy, mint a nyugdíjak összehangolásának modelljét a jövő évtől, az úgynevezett svájci modell alapján.”

A kormányfő elmondta továbbá, hogy az elkövetkező hónapokban várhatóan 10 százalék alá csökken a munkanélküliség aránya. Bejelentette azt is, hogy az elkövetkezőkben támogatnák a fiatalok munkavállalását. A tervek szerint azok a munkaadók, akik fiatal munkanélkülieket foglalkoztatnak egy éven keresztül mentesülnének a dolgozó után fizetendő járulékok 70 százaléka alól. Mint mondta, ezzel az intézkedéssel nagyot lendülhetne a fiatalok foglalkoztatottsága Szerbiában.

nyugdíj
Ana Brnabić
emelés
szerb miniszterelnök
munkanélküliség
munkavállalás
fiatalok

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.