Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Legkevesebb öt százalékkal növelik a nyugdíjakat január elsejétől

2019-09-28
09:05
2019-09-28
18:58
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány az elkövetkezőkben támogatná a fiatalok munkavállalását is - jelentette be Ana Brnabić.

Január elsejétől öt százalékkal növelik a nyugdíjak összegét Szerbiában, emellett a kormány folytatja a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal, hogy az öt százalék feletti emelésre van-e reális esély - nyilatkozta a kormányfő a szerb közmédia reggeli műsorában. Brnabić hozzátette, minden nyugdíjas még idén 5 ezer dináros egyszeri juttatásban részesül. „A Nemzetközi Valutaalappal tárgyalni fogunk, mennyivel mehetünk ez az 5 százalék fölé, tehát harcolni fogunk minden ezrelékért, minden százalékért a nyugdíjasaink érdekében. A következő néhány hétben véglegesítenünk kell a költségvetést, hogy azt a képviselőház elé terjesszük, tehát ezt már bele kell majd építenünk. Csakúgy, mint a nyugdíjak összehangolásának modelljét a jövő évtől, az úgynevezett svájci modell alapján.”

A kormányfő elmondta továbbá, hogy az elkövetkező hónapokban várhatóan 10 százalék alá csökken a munkanélküliség aránya. Bejelentette azt is, hogy az elkövetkezőkben támogatnák a fiatalok munkavállalását. A tervek szerint azok a munkaadók, akik fiatal munkanélkülieket foglalkoztatnak egy éven keresztül mentesülnének a dolgozó után fizetendő járulékok 70 százaléka alól. Mint mondta, ezzel az intézkedéssel nagyot lendülhetne a fiatalok foglalkoztatottsága Szerbiában.

nyugdíj
Ana Brnabić
emelés
szerb miniszterelnök
munkanélküliség
munkavállalás
fiatalok

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.