Ugrás a tartalomra
Védelmi Minisztérium

A legmagasabb katonai kitüntetéseket nyújtotta át Vulin az orosz szakértőknek

2020.05.09
19:03
Forrás
Vajdasági RTV
A győzelem napját ünnepli ma Szerbia is. Ez alkalomból elismeréseket osztottak ki az orosz hadsereg tagjainak, akik a koronavírus-járvány elleni harcban segítették az országot.

Aleksandar Vulin a belgrádi központi ünnepségen hangsúlyozta, 75 évvel ezelőtt a szabad nemzetek győzedelmeskedtek. A szerb védelmi miniszter hozzátette, büszkén emlékezhetünk őseinkre és hálásak lehetünk nekik. Az eseményen részt vett mások mellett Alekszandr Bocan-Harcsenkó, Oroszország belgrádi nagykövete is.

Aleksandar Vulin
emléknap
világháború
kitüntetés
katonai kitüntetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.