Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A legszerényebb jövedelemmel rendelkezőknek az áram egy része ingyenes

2020.01.10
13:52
2020.01.10
14:05
Forrás
Vajdaság Ma
Tavaly csaknem 75 ezer energetikailag veszélyeztetett fogyasztó volt Szerbiában - írja a Tanjug a Szerbiai Villanygazdaságra hivatkozva.

A veszélyeztetett státuszt a helyi önkormányzat határozza meg. Ilyenkor a fogyasztó jogot szerez a havi kötelezettség csökkentésére egy meghatározott mennyiségű villamosenergia esetében. Energetikailag veszélyeztetett státuszt kaphatnak a legfeljebb 14 571 dinár bevétellel rendelkező egytagú háztartások, a legfeljebb 21 216 dinárral rendelkező két- és háromtagú háztartások, a maximum 27 856 dinár jövedelmű négy- és öttagú családok, valamint a legfeljebb 35 030 dinárt megvalósító hat és annál több tagot számláló háztartások.

áram
ingyenes
szegény
kedvezmény
energetikailag veszélyeztetett

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.