Ugrás a tartalomra

A legveszélyeztetettebb csoportok számíthatnak az állam segítségére az energiaellátás kapcsán

2022.07.30
10:59
2022.07.30
14:36
Forrás
Tanjug
A szerb energiaügyi minisztérium tájékoztatása szerint elkerülhetetlen volt az áram árának emelése, amely 6,5 százalékos lesz szeptembertől.

A minisztérium ugyanakkor előkészített egy javaslatot azon csoportok részére, amelyek az emelés miatt leginkább veszélyeztetettek. A javaslat figyelembe veszi majd a fogyasztói kosár mértékét, és nagyobb réteget kívánnak lefedni az állami segéllyel.

A részletekről még nincsenek pontos információk. A minisztériumban hangsúlyozzák, Európában még így is Szerbiában a legolcsóbb az áram.

áram
energiaellátás
Szerbia
segély

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.