Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Lejár az utazási utalványok felhasználási határideje

2021.10.24
20:45
2021.10.24
20:52
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy felét használták fel mostanáig a járványhelyzet miatt elhalasztott, de már befizetett utazások helyett kapott utalványoknak Szerbiában.

Erre még három hónapig van lehetőség, azután az utazási irodáknak elméletileg vissza kell adniuk az emberek pénzét. Az Európai Unió egyes országaiban a gondot úgy oldották meg, hogy a helyettesítő utak lebonyolításának határidejét 2023-ig meghosszabbították. Ezt szeretné a JUTA, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége is, valamint azt, hogy kedvezményes hitelekkel segítsék az idegenforgalom ágazatát.

utazási utalvány
utalvány
határidő

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű