Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Lélegeztetőgépre kapcsolták Irinej szerb pátriárkát

2020.11.19
21:53
2020.11.20
08:48
Forrás
Szerbiai RTV
Koronavírus-fertőzés miatt katonai covid-kórházban kezelik. Aleksandar Vučić államfő este 10 óra körül ellátogatott a kórházba, hogy informálódjon a pátriárkáról. Az orvosok tájékoztatták, hogy Irinej állapota továbbra is súlyos.

Aleksandar Vučić államfő arról tájékoztatta csütörtökön a nyilvánosságot, hogy lélegeztetőgépre kapcsolták Irinej szerb pátriárkát. Goran Stevanović járványügyi szakorvos van az egyházi vezető mellett, vele beszélt az elnök. Délelőtt javult az állapota, majd délután súlyosbodni kezdett, fél 5 körül pedig intubálták. Imádkozzunk érte - mondta Vučić.

Az államfő az esti órákban személyesen látogatott el a katonai covid-kórházba, hogy a pátriárka állapota felől érdeklődjön. Később Instagram-oldalán azt írta Irinej pátriárka felé intézve szavait: Egész Szerbia Önnel van. Tartson ki!

Előzmény:

Összetett, de stabil Irinej szerb pátriárka egészségi állapota

A Szerb Pravoszláv Egyház és az őt kezelő állandó orvosi konzílium véleménye szerint összetett, de stabil Irinej szerb pátriárka egészségi állapota. Az egyház közleményben hozta nyilvánosságra, hogy Irinej állapotának reggeli romlását követően a délelőtti laboratóriumi analízisek eredményei már stabil egészségügyi helyzetről számoltak be. Arról is írnak, hogy továbbra is beszámolnak a 90 éves egyházfő egészségi állapotáról, akit november negyedikén szállítottak koronavírus fertőzéssel a Karaburma Katonai Orvosi Központba.

Irinej
szerb pátriárka
koronavírus

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.