Ugrás a tartalomra
Tanjug/buducnostsrbijeav

Lélegzetelállító bemutató a rendőrség napján

2020.06.07
11:16
2020.06.07
15:44
Forrás
Pannon RTV
Ma van a szerbiai rendőrség és a belügyminisztérium napja. Az esemény kapcsán felvonulást, ünnepséget és bemutatókat tartottak az újbelgrádi Szerbia Palota előtt.
Tanjug/buducnostsrbijeav

A belügyminisztérium napja hagyományosan a kalácsszegéssel kezdődött, majd díszszemlével folytatódott a Szerbia Palota előtti téren. A központi megemlékezés egy perc csenddel indult, így tisztelegtek a résztvevők a koronavírus szerbiai áldozatai előtt.

Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter ünnepi beszédében kiemelte, az elmúlt időszakban számos nehéz feladattal kellett szembenézniük a rendőröknek a koronavírus-járvány kapcsán, azonban sikeresen vették az akadályokat, és kitartóan harcoltak. A szerb állam mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendőrök, tűzoltók megfelelő munkakörülmények között dolgozzanak - tette hozzá.

Tanjug/buducnostsrbijeav

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „A belügyminisztérium képes volt, és képes befektetni az emberállományba, a felszerelésbe, az épületekbe és a járművekbe a dolgozók számára. Ezek a beruházások nem csak a rendőröknek, hanem a polgároknak is fontosak, akik hatékonyabb és felszereltebb rendőrséget kapnak. 1000 új egyenruha, 730 járőr- , terepi-, tűzoltó- és más jármű. Négy új helikopter, két fizetésemelés, lakásépítés, új tűzoltóállomás Lazarevacon és Zaječarban. Új, korszerű rendőrállomások Negotinban, Loznican, Aleksandrovacon, Szécsányban, Čačakon, Užicében, Šabacon, és új rendőrségi épület Aleksinacon. Csak a 2019-es, 2020-as év befektetései bizonyítják, mennyit tettünk, és foglalkozunk azzal, hogy a rendőrök, tűzoltók megfelelő munkakörülmények mellett szolgálják a polgárokat.”

Aleksandar Vučić szerb államfő a rendezvényen aranymedállal jutalmazta a belügyminisztérium néhány tagját bátorságukért, beszédében pedig azt hangoztatta, hogy egyre nagyobb a polgárok bizalma a belügyi szervek iránt.

„Szeretném azt is elmondani önöknek, hogy az elmúlt években azon dolgoztunk, ahogyan azt Nebojša is mondta az imént, hogy fejlesszük a rendőrséget. Tudom, hogy még nem vagyunk azon a szinten, amelyre én is és önök is azt tudják mondani, hogy elégedettek. Viszont, ha összehasonlítják a mostani fizetésüket a korábbi években kézhez kapott bérrel, a mostani jelentősen magasabb. Bízom benne, hogy ha sikerül folytatnunk a gazdasági fejlődés biztosítását, még magasabb bérek lesznek.”

A központi rendezvényen részt vevő érdeklődők megtekinthették a rendőrség járműveit, köztük a helikoptert is. Emellett bemutatót is láthattak, mely során a különböző belügyi egységek éles szituációkat szimuláltak.

rendőrség
Belügyminisztérium
Szerbia
Szerbia Palota
felvonulás
Vladimir Rebić
ünnepség
Belgrád

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű