Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lelki napot tartott ma a Vajdasági Pax Romana civil szervezet

2019-12-14
10:48
2019-12-14
15:59
Forrás
Pannon RTV
A kelebiai Márton Áron Közösségi Ház szinte teljesen megtelt hívekkel. A rendezvény három előadásból állt, amelyeket a magyarországi Hefler Gábor plébános tartott.

Ezt követően a hívek szentmisén vehettek részt. Paskó Csaba, kelebiai plébános fontosnak tartja, hogy a karácsonyt megelőző időszakban az emberek fel tudjanak készülni, meg tudjanak tisztulni az ilyen, és ehhez hasonló eseményeken.

Paskó Csaba, plébános, Kelebia: „Ilyenkor mindig kiválasztunk egy adott témát, amely a karácsonyra hangol rá bennünket. Ma a liturgia. Hiszen a liturgia tele szimbolikával, tele olyan gesztussal, tele olyan mozdulattal, amelynek mindig sokkal mélyebb tartalma van, mint amit az ember a felületen lát. A híveink legnagyobb része ezt tudja is, sejti is, de ennek a liturgikus szimbolikarendszernek a tartalmát mélyíteni, azt mindig lehet, és minden pár évben vissza lehet rá térni.”

Pax Romana
Paskó Csaba
Márton Áron Közösségi Ház

Most

16:18

Sírokat rongáltak meg Csantavéren

Közel száz éves sírokat rongáltak meg ismeretlenek a hétvégén Csantavéren. A helyi kistemető sírköveiben tetemes kárt okoztak a tettesek. A helyieket megdöbbentette és megrázta az eset.
13:13, Frissítve: 16:08

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.