Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lelki napot tartott ma a Vajdasági Pax Romana civil szervezet

2019-12-14
10:48
2019-12-14
15:59
Forrás
Pannon RTV
A kelebiai Márton Áron Közösségi Ház szinte teljesen megtelt hívekkel. A rendezvény három előadásból állt, amelyeket a magyarországi Hefler Gábor plébános tartott.

Ezt követően a hívek szentmisén vehettek részt. Paskó Csaba, kelebiai plébános fontosnak tartja, hogy a karácsonyt megelőző időszakban az emberek fel tudjanak készülni, meg tudjanak tisztulni az ilyen, és ehhez hasonló eseményeken.

Paskó Csaba, plébános, Kelebia: „Ilyenkor mindig kiválasztunk egy adott témát, amely a karácsonyra hangol rá bennünket. Ma a liturgia. Hiszen a liturgia tele szimbolikával, tele olyan gesztussal, tele olyan mozdulattal, amelynek mindig sokkal mélyebb tartalma van, mint amit az ember a felületen lát. A híveink legnagyobb része ezt tudja is, sejti is, de ennek a liturgikus szimbolikarendszernek a tartalmát mélyíteni, azt mindig lehet, és minden pár évben vissza lehet rá térni.”

Pax Romana
Paskó Csaba
Márton Áron Közösségi Ház

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.