Ugrás a tartalomra

Lelki napot tartott ma a Vajdasági Pax Romana civil szervezet

2019.12.14
10:48
2019.12.14
15:59
Forrás
Pannon RTV
A kelebiai Márton Áron Közösségi Ház szinte teljesen megtelt hívekkel. A rendezvény három előadásból állt, amelyeket a magyarországi Hefler Gábor plébános tartott.

Ezt követően a hívek szentmisén vehettek részt. Paskó Csaba, kelebiai plébános fontosnak tartja, hogy a karácsonyt megelőző időszakban az emberek fel tudjanak készülni, meg tudjanak tisztulni az ilyen, és ehhez hasonló eseményeken.

Paskó Csaba, plébános, Kelebia: „Ilyenkor mindig kiválasztunk egy adott témát, amely a karácsonyra hangol rá bennünket. Ma a liturgia. Hiszen a liturgia tele szimbolikával, tele olyan gesztussal, tele olyan mozdulattal, amelynek mindig sokkal mélyebb tartalma van, mint amit az ember a felületen lát. A híveink legnagyobb része ezt tudja is, sejti is, de ennek a liturgikus szimbolikarendszernek a tartalmát mélyíteni, azt mindig lehet, és minden pár évben vissza lehet rá térni.”

Pax Romana
Paskó Csaba
Márton Áron Közösségi Ház

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.