Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mojpe

Lesz elég influenza elleni védőoltás

2020-08-07
17:38
Forrás
Tanjug
Az influenzaszezonra is időben felkészülnek a járványügyi szakemberek.

Félmillió influenza elleni védőoltás áll majd Szerbia rendelkezésére - jelentette be Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese. 350 ezer darab vakcinát már megrendeltek, a szerbiai Torlak Intézet pedig még 150 ezret állít elő - részletezte a járványügyi szakember. Hozzátette, ha szükség lesz rá, növelni fogják a védőoltás mennyiségét.

Az utóbbi években egyébként jelentős médiakampányt folytattak annak érdekében, hogy minél többen beoltassák magukat influenza ellen. Ennek meg is volt a hatása - mondta Kisić Tepavčević, hiszen legutóbb többen kapták meg a vakcinát, mint előtte bármikor.

védőoltás
influenza
influenza elleni védőoltás
Darija Kisić Tepavčević
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.